Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Åmøy Fjordferie
Varebergveien 47
N-4152 Vestre Åmøy
Norge

Tlf: +47 90 77 50 01


Aktiviteter

Ryfylkeøyenens (Rennesøy og Finnøy kommune) vakre og særpregede natur er besøkt og beundret i våre dager og langt tilbake i tid, både av kunstnere, feriefolk og andre. Øyene er et eldorado for båtfolk, naturelskere og kultur/ historie interesserte. Her ligger kulturminnene tett i tett, med middelalderkirker bygget i stein og vakre renessanse kirker.

Båt kan leies i forbindelse med overnatting.
Her er muligheter for fiske eller turer til en av holmene i området.
For barna kan det være spennende å gå på jakt etter småkrabber under strandsteinene
En kveldstur langs stranden og oppleve stillheten, eller en sykkeltur i området kan være god terapi.
Ønsker en lengre fotturer er det kart med oppmerkede turstier.

Kanskje vil en tur på sjøen, for å trekke krabbeteiner sammen med vertskapet være en annerledes opplevelse? Fangsten tilberedes og nytes i strandkanten.

På Åmøy ligger et av Norges største helleristningsfelt.
Du kan også besøke Utstein Kloster (år 1250) som er Norges eneste bevarte middelalderkloster,eller ta en tur til Fjøløy fyr - et utsiktspunkt ut mot havet.
Åmøy ligger sentralt til for mange utflukter/dagsturer i regionen.
En avstikker til Haugesund/Karmøy med besøk på Viking museet og Avaldsnes kirke eller en dagstur til Folgefonna.

Stavangerregionen kan også by på mange uforglemmelige naturopplevelser. Og alt er innen rekkevidde enten man ønsker å oppleve vakre fjorder, majestetiske fjell eller det åpne hav. En tur til Lysefjorden er obligatorisk når man er i Stavangerregionen. Her kan du oppleve de berømte fjelltoppene Preikestolen og Kjerag.

Stavangerregionen kan også tilby et mangfold av kulturopplevelser. Regionen har et fargerikt kulturliv og kan by på en rekke unike opplevelser enten du er interessert i historiske monumenter, spennende museer eller nyskapende arkitektur. Kom og opplev hvorfor Stavangerregionen ble valgt til europeisk kulturhovedstad i 2008!

Stavangerregionen kan også tilby et mangfold av matopplevelser. Et godt klima og et aktivt fagmiljø har gjort Stavangerregionen til en av landets fremste matregioner. Her kan du også oppleve Nordens største matfestival Gladmat.

 

Copyright © 2009 Åmøy Fjordferie Nettside er utviklet av Sitespark Creative

 

hjem